Serviceavgift (absorbera eller ej)

Hur du absorberar eller låter deltagaren betala din Serviceavgift

RaceID ger dig som arrangör full kontroll över din prissättning. Vi har därför en funktion där du kan välja att antingen absorbera eller låta deltagaren betala plattformens serviceavgift (en avgift som tas ut vid varje registrering).

Inställningen kan slås på eller av med ett enkelt klick. Servicefavgiften är förinställd så att deltagarna debiteras för avgiften när de registrerar sig till ert evenemang på plattformen under utcheckningsprocessen.

Var kan jag hitta serviceavgiften och funktionen för att absorbera den?

Serviceavgiften hittar du i RaceID admin, genom att klicka på ditt namn i det övre högra hörnet. Du hittar information om avgiften och växlingen i avsnittet "Kommissionsinformation".

Skärmavbild 2023-12-15 kl. 11.33.08

Hur absorberar jag serviceavgiften?

Genom att klicka på knappen bredvid texten "Absorbera Serviceavgift" väljer du om du vill absorbera eller låta deltagaren betala Serviceavgiften.

• Om knappen är inställd till höger (Gul) betyder det att du (arrangören) har valt att absorbera serviceavgiften och betalar denna som en fast kommission på alla anmälningar.
  • Om växeln är inställd till vänster (Grå) betyder det att deltagaren kommer att betala för serviceavgiften under registreringsprocessen.
Vad är serviceavgiften och hur är det med registreringar som inte kostar något för deltagaren?

Serviceavgiften är en fast avgift som tas ut för varje registrering.

I de fall en anmälan inte medför en transaktion debiteras serviceavgiften som en fast provision för dig som arrangör. Alla avgifter som inte debiteras deltagarna kommer att visas på ditt månadsutdrag i RaceID-administratören.

Hur kommer inställningen av serviceavgiften att påverka den finansiella rapporteringen?

Månadsutdragen kommer att se olika ut beroende på om du väljer att absorbera eller kvitta serviceavgiften.

Vid absorberad serviceavgift: När du absorberar serviceavgiften kommer du att se alla serviceavgifter specificerade på fakturan i den finansiella rapporteringen.

När serviceavgiften betala av deltagaren: Då kommer alla Serviceavgifter som är relaterade till en transaktion gjorda på deltagarsidan att exkluderas i alla rapporter. Du kommer därför endast att se och debiteras för Serviceavgifter relaterade till registreringar som inte genererar en transaktion på deltagarsidan och som du som arrangör betalar.