1. Hem
  2. Redigera & Uppdatera

Redigera och hantera lag

I denna artikel visar vi dig hur du redigerar och hanterar lag och lagmedlemmar för ett laglopp

Om du är värd för ett laglopp kommer du med största sannolikhet någon gång att redigera eller hantera dina registrerade lag och lagmedlemmar. I den här artikeln kommer vi att gå igenom allt du kan göra i RaceID Super Admin för att hantera dina lag och lagmedlemmar i ett lagdistanslopp. Klicka på de olika titlarna nedan för att komma direkt till avsnittet med instruktionerna för din fråga.
  1. Lägg till ett nytt lag
  2. Lägg till en ny lagmedlem till laget
  3. Ta bort lag
  4. Ta bort lagmedlemmar från lag
  5. Redigera klass för lag
  6. Flytta lag- och lagmedlemmar mellan distanser

Lägg till ett nytt lag

Lägg till ett nytt lag görs via din lagdistans. Du navigerar i menyn till vänster till ditt lopp och klickar på distansnamnet där du vill lägga till ett nytt lag.

I det övre högra hörnet ser du en stor gul knapp "+ Lag". Klicka på det och fyll i de obligatoriska fälten och spara för att skapa ett nytt team.

Lägg till en ny lagmedlem till laget

För att lägga till en ny lagmedlem till ett befintligt lag navigerar du också till fliken "lopp" i menyn till vänster och klickar på det faktiska loppet. Du väljer distansen där du vill lägga till deltagaren genom att klicka på distansnamnet.

När distansen startlista visas klickar du på fliken "medlemmar" bredvid fliken "lag". Då kommer du att se alla lagmedlemmar på i startlistan.

I det övre högra hörnet hittar du knappen "+ medlem", klicka på den och fyll i alla nödvändiga fält och spara, se till att välja rätt lag som medlemmen ska läggas till i.

Ta bort lag

För att radera ett lag från din startlista väljer du återigen ditt lopp från "lopp"-menyn och klickar på distansnamnet där du vill ta bort ett lag.

När du går in i startlistan för den sträckan, se till att vara i "lag" fliken, sen använder du "papperskorgen" i den allra vänstra kolumnen i startlistan för att radera ett lag.

Ta bort lagmedlem från ett lag

När du har tagit bort ett lag kanske du också vill ta bort lagmedlemmarna som var i det laget. Eller om du vill ändra en lagmedlem i ett befintligt lag måste du också ta bort den lagmedlem som är registrerad i laget för tillfället för att kunna lägga till en ny.

Börja med att navigera till rätt lopp- och distansstartlista via SuperAdmin, när lagets startlista visas gå till fliken "medlemmar" i startlistan och se till att du även tar bort medlemmarna genom att använda åtgärden i den allra vänstra kolumnen.

Om du vill ta bort ett helt lag måste du också ta bort alla lagmedlemmar från det laget, annars kommer de fortfarande att finnas i back-end-startlistan i SuperAdmin och i dina excel-exporter men utan något anslutet lag.

Redigera klass för lag

Kanske har ett lag av misstag registrerat sig i fel klass eller så har du bytt en lagmedlem eller två i ett lag som kräver att de byter klass för hela laget.

Du börjar med att navigera i tävlingsmenyn till rätt lopp och rätt distans. När du har klickat på distansnamnet och ser distansstartlistan får du en kolumn som heter "klass" (om du har klass aktiverad för din lagdistans). För att redigera klass dubbelklickar du på klasscellen för det laget du vill justera och väljer den nya klassen.

En mer detaljerad guide för redigering av startlistdata finns här.

Flytta lag- och lagmedlemmar mellan distanser

Om du har mer än en lagdistans i ditt lopp kan du få frågan från dina registrerade lag att de vill ändra distans efter att deras registrering gjordes. Detta är möjligt för dig att hantera inom RaceID SuperAdmin.

Det är väldigt likt att flytta en enskild deltagare till en annan distans och allt du behöver göra är att du lägger till laget och lagmedlemmarna till den distans dem vill flyttas till och sedan tar du bort laget och lagmedlemmarna från den distans dem vill flyttas från.