1. Hem
  2. Loppdagen, Tidtagning & Resultat

Importera Resultat

I den här artikeln visar vi dig hur du bär dig åt för att importera resultat i RaceID SuperAdmin

Om du har använt RaceID-plattformsregistreringarna för ditt lopp men använt en annan extern tidtagningslösning utan någon integration till RaceID-plattformen kan du fortfarande importera dina resultat efter ditt lopp genom att använda vår resultatimportfunktion i RaceID SuperAdmin.

1. Förbered startlistan
  2. Ladda ner resultatmallen och fyll den med resultat
  3. Importera mallen till ditt lopp
  4. Ställ in DNS och DNF
  5. Gjort!

Förbered startlistan

För att få alla resultat korrekt importerade måste du förbereda dina startlistor så att dem överensstämmer med dina resultatlistor. Detta innebär att varje deltagare som finns på din externa startlista också måste finnas i RaceID-startlistan, om de inte är det kommer resultatimporten inte att fungera. Så här lägger du till deltagare manuellt till din startlista genom att använda funktionen för att lägga till racer.

Varje deltagare behöver också ha samma bib-nummer i RaceID-startlistan som i din externa resultatlista. Ändra bib-nummer i RaceID-startlistan kan göras manuellt i RaceID SuperAdmin så här.

När din startlista är förberedd kan du fortsätta med importen av resultat.

Ladda ner resultatmallen och fyll den med resultat

Under resultatfliken för varje distans kan du ladda ner en resultatmall för den distansen. Det betyder att ett Excel-kalkylblad formaterat på rätt sätt för det avståndet laddas ned, det enda du behöver göra är att fylla i dina resultat och se till att de är i rätt format (TT:MM:SS), titta på videon ovan om du har problem med att få resultaten i rätt format för importen.

Importera mallen till ditt lopp

När mallen är fylld med dina resultat, spara filen och gå tillbaka till RaceID Organizer Admin och till resultatfliken för rätt distans. Klicka på Importera och välj rätt fil från din dator att ladda upp.

Om mallen är ifylld på rätt sätt och resultatformatet är korrekt kommer systemet att ladda upp och publicera dina resultat. Om något inte är korrekt ifyllt får du ett felmeddelande med information om vad som är fel och vad du behöver ändra för att åtgärda det.

Det vanligaste felmeddelandet är fel antal rader, vilket betyder att din resultatfil skiljer sig från din startlista. Så se till att du har samma antal deltagare på din startlista som i de resultatlistor du vill ladda upp och att de får samma bib nummer.

Ställ in DNS och DNF

Om det finns deltagare med DNS eller DNF i din resultatlista, se till att fylla i deras celler med det också direkt i resultatmallen. DNS och DNF kan också sättas efter import direkt i RaceID SuperAdmin. Här kan du se hur du gör.