1. Hem
  2. Redigera & Uppdatera

Hur lägger jag till anpassade fält i min registrering?

Om du vill lägga in extra frågor, extra tjänster eller vill samla information om dina deltagare så kan du göra det via anpassade fält

Du aktiverar de anpassade fälten genom att sätta igång dem i "Tillägg" i distansinställningarna.

Det finns några olika alternativ för hur din fråga kommer att synas i registreringen; olika inputtyper. Dessa är:

Text

Textfält låter deltagarna lägga till en kort text i anmälningsformuläret, till exempel om du vill fråga dem om tidigare prestationer eller lägga till seedade resultat. Texten kan läggas till i detta fält och resultatet/tiden kan läggas till i ett tidsfält (se nedan).

Dropdown

En rullgardinsmeny låter deltagarna välja ett värde från en lista med objekt, till exempel om du vill lägga till olika matalternativ. Du kan också lägga till ett pris till detta alternativ.

Kryssruta

En kryssruta låter deltagaren välja mer än ett svar från en lista, till exempel kan de lägga till att hyra utrustning och kan då välja flera alternativ. Du kan också lägga till ett pris till detta alternativ.

Radioknappen

En radioknapp låter deltagarna välja ett av två alternativ, till exempel om du har en fråga med bara ja/nej svar, som att lägga till transport till startlinjen etc. Du kan också lägga till ett pris till detta alternativ.

Datum

Datumfältet låter deltagarna välja ett datum från en kalender. Till exempel om du har lagt till boende och vill veta hur länge deltagarna stannar.

Tid

Tidsfältet låter deltagarna välja en tid, till exempel om de vill lägga till ett seedat resultat/tid från en tidigare tävling.

Extra

Om du till exempel vill lägga till merch till din registrering (T-shirt, hatt, flaska etc), och vill lägga till en bild på det, kan du välja inputtyp extra.

För alla olika alternativ kan du bestämma om du vill att frågan ska vara obligatorisk eller inte för deltagaren att fylla i.

Du kan lägga till mer än ett anpassat fält genom att trycka på "+ lägg till anpassat fält".

Översättningar

Om du har aktiverat översättningar till din registrering är det mycket viktigt att du kommer ihåg att även uppdatera dessa när du lägger till anpassade fält. De anpassade fälten kommer att visas under avsnittet Översättningar och måste uppdateras på samma sätt som alla andra fält.