Refundable Booking for Race Organizers

This article will guide you as race organizers from how to activate refundable booking to how your race participants can claim a refund.

  1. Förklaring av Återbetalningsskyddet för tävlingsarrangörer
  2. Återbetalningsskydd för dina deltagare
  3. Hur du aktiverar återbetalningsskyddet för ditt race
  4. Material och innehåll att dela med deltagarna kring återbetalningsskyddet

Förklaring av Återbetalningsskyddet för Race Organizers

RaceID erbjuder dig som tävlingsarrangör att lägga till återbetalningsskydd för ditt evenemang. Med återbetalningsbar bokning kan dina deltagare boka tidigt utan några bekymmer, och du kan fylla ditt evenemang tidigare under säsongen. Skyddet täcker skada, sjukdom, ett extra Covid-19-skydd med mera (fullständiga villkor finns här). RaceID och vår partner Refund Protect tar hand om all administration och betalningar för skyddet. Du gör ditt event, och vi sköter resten.

Kostnaden för denna tjänst för dig som tävlingsarrangör är ingenting, utan det är ett tillägg på 15% av anmälningsavgiften för den deltagare som vill köpa skyddet. Den återbetalningsbara bokningen är valfri att köpa som tävlingsdeltagare.

Som tävlingsarrangör kommer du att kunna följa i RaceID Super Admin vilka som köper den återbetalningsbara bokningen. Du kan se detta i beställningssektionen och i dina deltagarlistor som finns i varje evenemang och distans.

Återbetalningsskydd för dina deltagare

Tävlingsdeltagarna som köper till återbetalningsskyddet kommer att få information i sin bokningsbekräftelse via e-post om hur man begär återbetalning om det behövs. Denna process beskrivs också här, i den här artikeln.

Hur du aktiverar Återbetalningsskyddet för ditt race

  1. Gå till distansinställningarna
  2. Gå till "Tillägg" och se till att "Anmälningsavgift" är aktiverat. Observera att du inte kan lägga till återbetalningsskyddet för gratislopp. Om du har duplicerat ett gammalt lopp, eller vill lägga till återbetalningsskyddet till ett lopp där du redan har ställt in priserna, kan du behöva återställa priserna genom att avaktivera alternativet "Anmälningsavgift" och aktivera det igen.
  3. När "Anmälningsavgift" är aktiverat bör alternativet "Återbetalningsskydd" dyka upp längst ner i listan:
  4. Klicka på "Återbetalningsskydd"/"Refundable Booking"
  5. Se till att den valbara rutan är markerad:
  6. Spara! Nu ska Återbetalningsskyddet dyka upp som ett alternativ för deltagare när dem registrerar sig för ditt lopp. De får själva välja om dem vill lägga till det till sin bokning eller ej.

Material och innehåll att dela med deltagarna kring Återbetalningsskyddet

För att nå ut till deltagare om Återbetalningsskyddet och därmed få ut så mycket som möjligt av det är det viktigt att kommunicera att det finns och hur det funkar till deltagarna. Vi på RaceID har därför förberett en hel del material som du enkelt kan dela och lägga upp på dina sociala medier samt skicka med i nyhetsbrev. Du hittar allt innehåll för gratis nedladdning här.


Fler frågor? För detaljerade svar och mer information om hur vi kan hjälpa ditt lopp att växa, besök organizer.raceid.com!