RaceResults integration

Här går vi igenom hur du ansluter till race till RaceResults via API för tidtagning med RaceResults mjuk- och hårdvara.

Vi går igenom hur du som organisatör ansluter ditt lopp från RaceID till RaceResults.

1. Introduktion
  2. Hur du ansluter ditt event på RaceID till RaceResults

Introduktion

RaceID-plattformen är ansluten till RaceResults API för tidtagning med hjälp av RaceResults mjukvara och hårdvara.

Detta innebär att om du som arrangör har din egen RaceResults-hårdvara som du vill använda för tidtagning av ditt lopp eller om du använder ett lokalt tidtagningsföretag som använder RaceResults-hårdvara kan vi på RaceID koppla upp oss till RaceResults-plattformen och automatiskt överföra dina startlistor för tidtagningen.

API-kopplingen mellan RaceID och RaceResults gör att du som tävlingsarrangör endast behöver arbeta i RaceID SuperAdmin med din startlista och deltagardata fram till loppets start. RaceID-databasen för dina deltagare kommer att vara master och synkroniseras automatiskt och i realtid till RaceResults. Detta innebär att du ska använda, lägga till och redigera dina startlistor med RaceID SuperAdmin och det kommer att uppdateras omedelbart i ditt RaceResults-evenemang.

För tidtagning och resultatpresentation används RaceResults mjukvara och webb.

det är möjligt att importera resultat till RaceID efter att loppet har slutförts med hjälp av RaceID SuperAdmin-resultatimportfunktionen. Du kan läsa mer om det här.

Hur du ansluter ditt event på RaceID till RaceResults

För att koppla loppet i RaceID till eventet i RaceResults behöver du (eller din lokala tidtagningsresurs) först skapa en exakt kopia av RaceID-eventet i RaceResults-systemet - detta innebär att alla distanser, klasser och registreringsfält måste matcha mellan de två systemen.

Nästa steg är att ge RaceID åtkomst till RaceResults-händelsen genom att lägga till användaren "RaceID" ID: 58688.

Meddela din kontaktperson på RaceID att ovanstående är gjort så startar RaceID integrationen mellan eventen. Integrationen kommer att vara öppen och fungera hela vägen tills loppet är klart.