1. Hem
  2. Loppdagen, Tidtagning & Resultat

Lägg till och redigera resultat

Om du använder RaceID Timing App är det möjligt att redigera resultaten i efterhand.

När ett lopp har avslutats synkroniseras resultatlistan från appen till RaceID Admin-webbplatsen. Det är möjligt att göra manuella ändringar i denna resultatlista.

Gå till huvudsidan för ditt lopp i Admin. När du trycker på namnet för varje distans kommer du till start- och resultatlistorna.

Klicka på en av rubrikerna nedan för att komma direkt till guiden för din fråga.
  1. Lägga till ett resultat manuellt för en deltagare
  2. Redigera/ändra resultat för befintliga deltagare
  3. Markera deltagare som har DNS och/eller DNF

Lägga till ett resultat manuellt för en deltagare

Genom att trycka på (+ add result) / (+ lägg till resultat) kan du manuellt lägga till en person om han/hon saknas i listan. Om deltagaren redan har en profil på Raceid.com kommer personuppgifterna automatiskt att synkroniseras när e-postadressen läggs till. Se den här videon för instruktioner:

Redigera/ändra resultat för befintliga deltagare

Om deltagaren redan har fått ett resultat men det behöver uppdaters så är det bara att dubbelklicka på cellen som behöver ändras och skriva in uppdateringen manuellt. Se videon nedan för visuell instruktion.

Markera deltagare som har DNS och/eller DNF

Om en deltagare ska markeras som DNS eller DNF istället för ett resultat kan du manuellt ändra detta också. För att göra dessa ändringar, scrolla till höger i resultatlistan så att du ser kolumnerna som heter "Start time/Finish time" (Starttid/Sluttid).

För deltagare med starttid men ingen sluttid kommer deras resultat att visas som DNF.

För deltagare som aldrig startat loppet, se till att fältet för starttid är tom. Då kommer deras resultat automatiskt att uppdateras till DNS.