Hur man skapar en ny distans

Den här artikeln går igenom hur du skapar en ny distans i SuperAdmin

När du har skapat ett event är det dags att lägga till distanser till det.

Såhär gör du, steg för steg:

1. För att skapa en ny distans i ditt event, navigera till eventets startsida och klicka på "+ LÄGG TILL DISTANS".
  2. Gå igenom varje sektion steg för steg i rätt ordning, klicka vidare och spara endast när du har gjort klart det sista steget.
  3. Följande steg är vad som måste gås igenom
    General settings
    Registreringsfält
    Tillägg
    Grunduppgifter
    Pris
    Översättningar
    Återbetalningsskydd

General settings

Distance Mode: Välj om distansen är "vanlig" (lopp med specifik plats), "virtuell" (deltagare genomför loppet själva), eller kumulativ (deltagare samlar ihop tid eller distans).

Distanstyp: singel eller lag? Singel innebär att alla deltagare tävlar en efter en. Team innebär att deltagarna tävlar tillsammans, som ett lag. De kommer inte att få individuella resultat.

Start Type: Är distansen en masstart, vågstart, en och en eller intervall start?

Registreringstyp: profil eller ingen profil?

Distance Name: Välj ett namn på distansen.

Distange length (m): Hur lång ska distansen vara?

Participands (max): Hur många deltagare kan max vara med på distansen?

Registration Starts - Registration Ends: Välj start och slutdatum för när registreringen ska vara öppen online.

Location: Är det samma plats som huvudeventet eller behöver det ändras för distansen?

Show Distance: Se till att aktivera slidern - annars kommer distansen inte att synas på registreringssidan.

Registreringsfält

Det här är inställningarna för vilka fält du vill att deltagarna ska fylla i när de registrerar sig. De fyra första fälten (namn, efternamn, kön och e-post) är alltid obligatoriska. För resten kan du välja att ha dem obligatoriska eller valfria.

De flesta av fälten är mycket lätta att förstå vad de betyder, men följande kan behöva ytterligare förklaringar:

Team: genom att aktivera det här fältet kan deltagarna gå med i ett team när de registrerar sig för ditt event. Varje deltagare måste registrera sig och betala individuellt, men det kommer att finnas ett alternativ (i en drop-down meny) att gå med i ett lag som skapats av en av teammedlemmarna. Du som arrangör kan även skapa ett lag - genom att klicka på "hantera lag" i startlistan kan du skapa ett lag som deltagarna kan välja att gå med i vid anmälan.

Kupongkod: genom att aktivera det här fältet kan du lägga till kupongkoder till din registrering. Du kan skapa kuponger i Admin efter att du har publicerat ditt lopp, för att läsa om hur du gör det klicka här.

Tillägg

Det är här du kan aktivera ytterligare tjänster du vill lägga till i din registrering.

Registreringsavgift: denna slider kan aktiveras om du vill lägga till en registreringsavgift på din distans. Registreringsavgiften läggs till senare i avsnittet ”Pris”.

Split distans: denna slider kan aktiveras när du vill ha mellantider under banan när du använder RaceID-time keeping app. Du lägger till checkpoints och tillhörande tidtagningsassistenter så här.

Klasser: denna slider aktiveras när du har olika klasser för din distans, till exempel olika åldersgrupper eller kön. När slidern är aktiverad läggs ett nytt fält som heter "Klasser" till i menyn på vänster sida. Det är här du kommer att lägga till dina klasser senare.

Stafetter: den här slidern aktiveras när du organiserar en stafett och vill att deltagaren ska välja stafettsträcka för varje deltagare i stafettlaget. Namnge de olika stafettsträckorna så dyker de upp som en fråga med rullgardinsmeny i registreringsformuläret så att lagkaptenen kan välja stafettsträcka för lagmedlemmarna.

Anpassade fält: den här slidern aktiveras om du vill lägga till extra anpassade fält, såsom extra måltid, T-shirt, boende eller donationer till välgörenhet etc i din registrering. Det kan vara ett textfält, rullgardinsmeny, alternativknapp eller annat. Klicka på lägg till anpassat fält, följ stegen och fyll i den begärda informationen.

Självtjänster: denna slider aktiveras om du vill lägga till vår tjänst Transfer Registration. Läs mer om detta här.

Medicinska assistenter: den här slidern aktiveras om du vill lägga till medicinsk hjälp när du använder RaceID-time keeping app. Du kan inte bara lägga till tidtagningsassistenter som hanterar dina mellantider utan du kan också lägga till medicinsk personal och använda RaceID-time keeping app för att uppmärksamma medicinsk personal om nödsituationer ute på banan.

Racefox-alternativ: denna slider aktiveras om du vill kunna lägga till ett Racefox-abonnemang i registreringen. Läs mer om detta här.

Grunduppgifter

Det är här du lägger till följande information:

Distansnamn: namnge ditt avstånd.

Distansbeskrivning: om du vill lägga till extra information om distansen som inte kommer att visas på huvudevenemangssidan kan du skriva det här.

E-post med innehållsbekräftelse: det är här du kan anpassa bekräftelsemailet som deltagarna får när de registrerar sig. Om du vill lägga till någon specifik information som inte visas på eventets huvudsida utan istället skickas ut i bekräftelsemailet kan du lägga det här.

Pris

Det är här du lägger till ett pris/anmälningsavgift för att anmäla sig till ditt event.
Momsen kan variera för olika länder, så se till att ange numret som är giltigt i ditt land.

Lägg till priset och från vilket datum det ska gälla (mest troligt samma dag som registreringsperioden börjar). Du kan lägga till mer än ett pris, om du till exempel vill ha en ökande anmälningsavgift ju närmare tävlingsdatumet. Genom att lägga till ett andra pris, klicka på ”+ LÄGG TILL PRIS” och från vilket datum detta ska vara giltigt.

Översättningar

Det är här du lägger till dina översättningar. Alla fält måste översättas manuellt, men det går att använda tjänsten "översätt med google". Det är mycket viktigt att du går igenom alla fält, en efter en. Om du sedan gör några uppdateringar i standardspråket/inställningarna måste du även uppdatera fälten i översättningarna!

Återbetalningsskydd

Det är här du kan välja att lägga till vårt återbetalningsskydd till registreringssidan. Du kan läsa mer om tjänsten här samt hur deltagarna använder/utnyttjar tjänsten här.

När all den här informationen är ifylld är du redo att spara eventet och skicka iväg det för godkännande hos oss på RaceID,