Hur du skapar ett nytt event

Den här artikeln går igenom hur du skapar ett nytt event i RaceID SuperAdmin

För att skapa en ny tävling i SuperAdmin måste du först skapa ett event. Därefter kan du lägga till dina tävlingsdistanser.

Om du vill se en snabbguide för hur du sätter upp ett nytt event, klicka här.

Såhär skapas ett nytt event, steg för steg:

För instruktioner hur du skapar ett nytt kalenderlopp, se här.

1. Logga in på din Adminsida
  2. Klicka på den stora gula knappen "+ NYTT LOPP"
  3. Gå igenom alla rubriker i menyn till vänster:
    Allmänna inställningar: tävlingsdatum, valuta, sport, arrangör, plats
    Ytterligare alternativ: se till att knappen för kvittoinformation är aktiverad
    Tävlingsspråk: språkinställningar: för alla svenska lopp rekommenderar vi svenska som standardspråk. Eventuella översättningar läggs till manuellt under "översättningar"
    Grundläggande information: tävlingsbild, eventnamn, allmän information, kontaktinformation
    Översättningar: alla översättningar läggs till manuellt här
    Kvittoinställningar: arrangörsinformation som visas på deltagarnas kvitto
  4. För att lära dig hur du lägger till en distans till ditt evenemang, klicka här

Alla steg ovan måste fyllas i korrekt innan loppet skickas för godkännande.

Duplicera event

Om du redan har ett event för samma tävling kan du välja att duplicera hela det eventet. För att göra detta, gå till tävlingssidan för ditt gamla event , tryck på kugghjulet (inställningar) i det övre högra hörnet och sen på Duplicera. En kopia skapas och du kan uppdatera den information som krävs (datum och eventuell text) på samma sätt som ovan. Klicka här för mer information.